Evenementen/Webinars

Smart Educon 3 april 2024

Smart Educon (docentendag) is een veelzijdige bijeenkomst die plaatsvindt op 3 april 2024 in Amersfoort. Tijdens deze middag kun je je laten inspireren door interessante sprekers die hun visie geven op het onderwijs van de toekomst en de ontwikkelingen vanuit de branche.

 

Wat mag je verwachten?

Lerend kwalificeren; vrijheid en verantwoordelijkheid 
Ilse Hofman van het kennispunt MBO Onderwijs en Examinering zal jullie meenemen in de aanleiding, achtergrond, en ervaringen met betrekking tot lerend kwalificeren. Wat houdt lerend kwalificeren precies in, maar even belangrijk – wat valt er niet onder?

Screeningsproces
Jeroen Specken van Korpscheftaken zal een informatieve presentatie geven over het screeningsproces dat nodig is bij aanvraag van het legitimatiebewijs Beveiliger. Tijdens deze sessie worden de criteria, procedures en actuele ontwikkelingen besproken.

Gebruik van AI in de voorbereiding van lessen
Serge de Beer, een expert op het gebied van educatieve technologie en AI, zal uitleggen hoe docenten AI kunnen inzetten in de voorbereiding van hun lessen ter verbetering van het onderwijsproces. Of je nu nieuw bent in het gebruik van technologie in het klaslokaal of al ervaring hebt, deze sessie biedt praktische inzichten over het benutten van AI-tools om de kwaliteit van onderwijs te verbeteren.

Netwerkmogelijkheden en afsluiting
Na de presentaties is er volop gelegenheid om te netwerken en te discussiëren. Dit is dé kans om ervaringen uit te wisselen, vragen te stellen aan de sprekers en collega’s te ontmoeten.

 

 

Docentendag 28 maart 2023

Netwerken en kennis vergroten doe je bij de docentendag van Smart Educational Tools in de Prodentfabriek. We nemen we je mee in ontwikkelingen rondom de opleiding en examinering van Beveiliger 2 en 3. Na deze dag kun je praktische handvatten en tools meegeven aan jouw leerlingen en studenten op het gebied van beveiliging. 

Wat mag je verwachten tijdens de docentendag?

 • We starten met praktische informatie van SVPB en ontwikkelingen vanuit Smart Educational Tools.
 • Stephan Kapma vertelt meer over analyse en instructie.
 • Don Schouten van DSH Security neemt je mee in de wereld van persoonsbeveiliging.
 • Workshops over onder andere explosieven incidenten en cybersecurity.
 • Geniet na afloop van de netwerkborrel in een inspirerende omgeving.

Het belooft een interactieve dag te worden met een bomvol programma!

8 februari 2022 - Zijn games de examentool van de toekomst?

Opleiders-, docenten- en uitgeversbijeenkomst

Op 8 februari 2022 (van 15:00 – 16:30 uur) organiseert eX:plain een online bijeenkomst voor opleiders, docenten en uitgevers. Graag nodigen wij u uit om hierbij aanwezig te zijn. Het hoofdonderwerp is: “Zijn games de examentool van de toekomst?”

De wereld van examinering is volop in beweging. Het traditionele, door kennis gedreven summatieve toetsen maakt steeds vaker plaats voor een geïntegreerde en meer persoonsgerichte vorm van ‘leren-examineren’. Tijdens deze bijeenkomst gaan we dieper in op de trend van gaming en computersimulaties als nieuwe manieren van examineren.

Gaming en computersimulaties; het is een onderwerp dat steeds vaker terugkomt als er wordt gesproken over nieuwe examenvormen.  Simulaties en games staan bijvoorbeeld dicht bij de realiteit van de beroepspraktijk en passen daarom goed in de beroepsgerichte examinering. Tijdens het spelen van een game wordt ongelooflijk veel (proces)data verzameld. Een paar minuten gamen kan al leiden tot vele pagina’s aan gelogde data. Deze data kan gebruikt worden om objectieve informatie over kennis, inzicht en vaardigheden van de kandidaten te meten. Games en computersimulaties kunnen de authenticiteit binnen leer- en examineringsomgevingen verder verhogen en kunnen examens representatiever maken.

Maar hoe kan eX:plain deze trend adopteren en daarmee toonaangevend en innovatief blijven? Dat gaan we bespreken tijdens deze online bijeenkomst. Ook bekijken we hoe deze trend invloed heeft op onze (toekomstige) manier van werken.

Het programma 

 • Welkom door Riny van Nuland, programmamanager Associatie (onderdeel van eX:plain)
 • Hoofdonderwerp “Zijn games de examentool van de toekomst?” door Aranka Bijl, Wetenschappelijk onderzoeker Toegepast Onderzoek
 • Vragen / napraten

Dit gratis webinar is één van de verschillende bijeenkomsten die we u aanbieden in het kader van kennisdeling. Heeft u onderwerpen waarover u graag meer wilt weten, dan kunt u die bij ons opgeven, per e-mail of na afloop van de bijeenkomst.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan door een e-mail te sturen naar docentendag@explain.nl onder vermelding van naam en organisatie/ onderwijsinstelling. Een week voor aanvang van het webinar ontvangt u van ons de link voor deelname.

29 september 2021- Webinar digitaal praktijkwerkboek

Op woensdag 29 september van 10.00 – 11.30 uur organiseerden wij een webinar over het nieuwe digitale praktijkwerkboek objectbeveiliging.

Bekijk hier het webinar

Docentenwebinar 3 februari 2021

Op woensdag 3 februari organiseerden wij een webinar voor de docenten Orde & Veiligheid over de volgende onderwerpen:

 • Het nieuwe Kwalificatiedossier
  • Wat betekent dit voor u als docent, de studenten en het lesmateriaal? Tijdens een interactieve Q&A tussen SVPB, Smart Educational Tools en uzelf informeren we u over de huidige stand van zaken.
 • Beveiliging in de zorg in corona-tijden
  • Gastspreker Mike Wijngaarden verteld over het reilen en zeilen in het OLVG, hét stadsziekenhuis van Amsterdam.

 

Bekijk hier het webinar

Vragen en antwoorden webinar

Meer informatie

Wil je meer informatie en/of het lesmateriaal zelf beoordelen? Maak een afspraak met één van onze adviseurs. Wij komen graag langs.

Neem voor vragen en/of proefmateriaal contact op met één van onze adviseurs tel. 033-4892960 of set@explain.nl.

© Copyright Smart Educational Tools 2024