Wij gebruiken functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Meer info

Dit zijn de auteurs van de leermiddelen van Smart Educational Tools

 

Hoofdredacteur O&V Stephan Kapma

Stephan Kapma is een bekend gezicht in de beveiligingsbranche. Hij heeft jarenlange ervaring in diverse activiteiten voor de beveiligingsbranche. Vanuit zijn kennis en ervaring adviseert hij Smart Educational Tools bij het ontwikkelen van het lesmateriaal. Ook treedt hij op als inhoudelijk aanspreekpunt.

Hij wordt ondersteund door de redactieraad:

  • Cora van der Spoel
  • Tom Hak
  • Paul Bouman
  • Mike Wijngaarden
  • Ben Visser
  • Cas Harte
  • Petra den Haan
  • Arjen van Noort

Dirk van den Heuvel

Van den Heuvel heeft ruim 36 jaar bij de politie gewerkt en is zeer ervaren in alle disciplines van zowel de private- als publieke veiligheidsorganisaties. Sinds vele jaren geeft hij hierin trainingen en opleidingen. De auteur is naast docent en auteur ook in diverse commissies van deskundigen actief.

Rob van der Lans

Van der Lans heeft een lange loopbaan in de beveiliging. In 2006 besloot hij zijn kennis en ervaring in te zetten voor de beroepsvorming van nieuwe generaties beveiligers en startte met het verzorgen van opleidingen. Als docent verzorgt hij vele opleidingen op het gebied van orde en veiligheid. 

Remy Nieuwenhuizen

Nieuwenhuizen is al 20 jaar actief met lesgeven op het gebied van zelfverdediging,  gevaar- en geweldsbeheersing en weerbaarheid. Hij heeft ruim 15 jaar ervaring in het geven van trainingen bij de Koninklijke Marechaussee. Hij verzorgt nu o.a. trainingen voor alle doelgroepen die tijdens hun werk in aanraking komen met agressie en geweld en geeft als docent les aan beveiligers en handhavers in opleiding op Scalda. 

Kimberly van Dijk - Opstal

Van Dijk is jurist en is zeer ervaren op vele rechtsgebieden. Daarnaast is zij lid van het marktsegment Juridisch van de sectorkamer Zakelijke dienstverlening van de SBB. Ook heeft zij vele junioren opgeleid in het juridische vak en heeft lesmateriaal geschreven. De auteur is naast jurist en opleider ook maatschappelijk betrokken. Zij zet zich in voor vrijwilligerswerk op sportief gebied.

Anique Michielsen

Michielsen begon haar carrière in de parfumeriebranche. Ze werkte als schoonheidsspecialiste, pedicure en als cosmeticaconsulent. Sinds 2001 en tot op heden is ze actief in de drogisterijbranche. Sinds 2012 houdt zij zich bezig met de beroepsvorming van nieuwe generaties drogisterijmedewerkers en startte zij met het verzorgen van drogisterij-opleidingen. Ze ontwikkelt e-learning modules en geeft les, zowel klassikaal als voor het afstandsonderwijs. 

 

Ronald Vianen

Vianen heeft een verleden bij de politie en traint al jaren politiemensen, zorgmedewerkers en beveiligers. Hij heeft een eigen trainingsbureau. Daarnaast is Vianen meer dan 10 jaar docent BOA en beveiligingsvakken aan ROC Mondriaan in Den Haag. Door zelf allerlei opleidingen te volgen blijft Vianen ook voortdurend bij in zijn vakgebied. Vianen is auteur van het keuzedeel Proactief beveiligen.

Mike Wijngaarden

Wijngaarden, die is opgeleid als integraal veiligheidskundige, is teamleider beveiliging in het OLVG-ziekenhuis in Amsterdam. Daarnaast is hij docent Weerbaarheid en geeft hij trainingen op het gebied van agressieregulatie. Ook is hij actief in diverse commissies van deskundigheid op het gebied van particuliere beveiliging. Wijngaarden, die zelf ook een actief vechtsporter is, is auteur van het keuzedeel Basiskennis beveiliging in de zorg.

Hans Frech

Frech was meer dan 20 jaar politieman. Nu heeft hij een trainingsbureau, geeft rondleidingen in het roemruchte politiedistrict 2, Bureau Warmoerstraat in Amsterdam. Daarnaast is Frech freelance-docent Handhaving Toezicht en Veiligheid en Cameratoezicht aan het Horizon College in Alkmaar. Frech is auteur van het keuzedeel Cameratoezicht (voor HTV’ers en beveiligers).

 

Het product is toegevoegd aan je winkelmand