Wij gebruiken functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Meer info

(Studie)materiaal voor de professionele financiële zorgverlener

Het Handboek civiele beschermingsmaatregelen (CBM) is het eerste volledige naslagwerk voor de professionele financiële zorgverlener.

Het studiemateriaal geeft op toegankelijke wijze een overzicht van alle relevante wet- en regelgeving met betrekking tot onder andere de wettelijke beschermingsmaatregelen BW (Beschermingsbewind) en schuldhulpverlening, zoals curatele, beschermingsbewind en mentorschap.

 

Het geeft antwoord op vragen als:

 • Hoe gaat een beslag op inkomen, inboedel en bankrekening in z'n werk?
 • Hoe bereken je de beslagvrije voet en welke bijzondere situaties kun je tegenkomen?
 • Welke kosten mogen incassobureaus en andere deurwaarders in rekening brengen?
 • Wanneer is een vordering verjaard?
 • Welke regels gelden voor bijzondere schulden als energie, huur, premie ziektekostenverzekering, belastingen en toeslagen?
 • Hoe kunt u bewindvoering uitvoeren volgens de geldende wet- en regelgeving?

Hulpverleners die cliënten met schulden willen bijstaan, moeten dus over uitgebreide juridische kennis beschikken. De beroepspraktijk van de financiële zorgverlener is volop in beweging en stelt steeds hogere eisen aan bewindvoerders, curatoren en mentoren, schuldhulpverleners, sociaal raadslieden, medewerkers juridisch loket, deurwaarders, advocaten en juridisch medewerkers. Steeds vaker doet men een beroep op de inventiviteit van medewerkers. Zij moeten functioneren in een complexe omgeving die naast theoretische kennis, ook taalbeheersing en sensitiviteit voor de belangen van de eigen organisatie en stakeholders verlangt. 

Dit kenmerkt het Handboek CBM van Smart Educational tools:

 • Verrijking door e-learning

Het handboek is in combinatie met de bijbehorende e-learning een uitstekende studiemethode voor alle professionele financiële zorgverleners. 
Deze e-learning bevat o.a. het complete boek digitaal. Verder bevat de digitale leeromgeving video’s met praktijksituaties en vragen en opdrachten, die als doel hebben om de eigen kennis te testen en te borgen. Uiteraard worden ook de score en voortgang bijgehouden. 
De e-learning bevat een feature die ‘Memotrainer’ heet. Daarmee kun je in een zelfgekozen frequentie de multiple choice vragen laten terug komen om te oefenen. Dit kan in de e-learning zelf of via een app op een smartphone.

 • Het studiemateriaal is beschikbaar in verschillende vormen en combinaties. Kies de vorm de bij je past

Afhankelijk van de opleiding is het materiaal beschikbaar in boekvorm en/of e-learning. In de webshop (www.smarteducationaltools.nl) is te zien welke combinatiemogelijkheden er zijn.

 • Ons studiemateriaal bereidt voor op het ExSI-examen

Het Handboek CBM is zo opgezet dat het uitstekend voorbereidt op het ExSI-examen. 

 • Ons materiaal heeft een directe link met de praktijk

Ons materiaal heeft een directe link met de praktijk en is mede gebaseerd op wensen en behoeftes van de sector. In de e-learning van dit Handboek CBM komen veel praktische vaardigheden aan de orde.

 • Het studiemateriaal is samengesteld door professionals uit de sector financiële zorgverlening

De inhoud van het Handboek CBM is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met een redactieraad bestaande uit professionals uit de sector financiële zorgverlening.

Voor vragen en/of het studiemateriaal zelf beoordelen? Neem dan contact op met één van onze adviseurs.

 

Bel ons

Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren

033 - 489 29 60

Mail ons

Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren

set@explain.nl

Webshop

Het product is toegevoegd aan je winkelmand